Door verder te surfen op deze website, accepteert u het gebruik van cookies om diensten op maat aan te bieden. Meer informatieX
 
FR EN NL

Demandez le programme ! Suivez l'actualité de La Piscine sur notre agenda .


EERBETOON AAN CLAUDE VICENTE

9 MAART 2019 — 2 JUNI 2019

Claude Vicente, geboren in Oran, was achtereenvolgens directeur van de kunstacademie van Oran, Tourcoing en Douai. Parallel hieraan verzamelt hij informatie en getuigenissen over de volkskunst en -tradities en begint hij met het aanleggen van een verzameling Berbers en Kabylisch keramiek, die hij na zijn aankomst in Tourcoing blijft aanvullen door geduldig rommel- en vlooienmarkten in Noord-Frankrijk en Zuid-België af te lopen, op zoek naar voorwerpen die door de grote Noord-Afrikaanse gemeenschap naar haar nieuwe leefplek is meegenomen. De eer die La Piscine vandaag aan deze bijzondere, discrete en gereserveerde persoonlijkheid betoont, richt zich op de passies van de leerkracht, de verzamelaar en de kunstenaar die zijn leven lang Algerije in zijn hart heeft meedragen.

Deze expositie wordt ingeleid door een eerbetoon van Mahjoub Ben Bella, leerling van Claude Vicente in Oran en in Tourcoing.

Zie ook